Kultursjokk: Religion i Korea

Hei :-)

Religion i Korea var egentlig ikke et veldig stort kultur sjokk for meg, men det var veldig annerledes enn det jeg hadde antatt! 

Først og fremst er det kun litt over 50% av koreanerne som har en religion.

Hvilken religion er dominant i Korea?

Buddhisme. Kanskje ikke så vanskelig å gjette. ca. 22% av befolkningenMen nr 2 på lista overrasket meg veldig! Det var nemlig kristendom me ca 18% av befolkningen.

Når man reiser rundt i Seoul er det kirker over alt. OVER ALT. Bare utenfor vinduet mitt kan jeg telle FEM kirker. Jeg vet ikke om alle disse er protestantiske, men det er mange kirker! Man ser jo også buddhist templer rundt om, men overhode ikke like mange (i Seoul) som det er kirker. 

På gata også hender det jo at man ser buddhistiske munker, sånne med rare klær og skalla hode, men det er like ofte man ser nonner med lange kjoler og sånn nonne-hatt på huet!

 Jeg personlig trodde ikke at så mange koreanere var kristne, og jeg trodde ihvertfall ikke at de skulle være aggressive når det gjelder praktiseringen av sin religion. 
Det er ingen hemmelighet at kristendommen er den dominerende religionen i Norge, men det er vel ikke så ofte man støter på mennesker på gata som vil snakke om Jesus og Gud for det om?

I Korea skjer det hele tiden. Noen gir ut flyers og noen vil prate om Jesus. Ofte får man høre at Jesus elsker deg. Fremmede mennesker på t-banen kan finne på å spørre deg hvilken religion du har, for det vil de gjerne snakke om. 

Kultursjokket i dette her er jo at religion er et veldig åpent tema, og noe som blir nesten "reklamert" for aggressivt av en gruppe praktiserende. 

I Norge er det jo ytterst få som vil gå rundt å "reklamere" på den måten, og prøve å konvertere folk, og det er nærmest tabubelagt å prate om religion. 

Så hvorfor er Korea så kristne?

Den første kristne innflytelsen kom til Korea for ca 300 år siden, men det var ikke før 100 år senere at misjonærer fra europa kom for å konvertere koreanerne. De hjalp til med å bygge skoler og sykehus og det er jo alltid en vinner, så det var en veldig stor del av populasjonen som valgte å konvertere til kristendom. De kristne var en stor del av moderniseringen av Korea. 

Da japanerne kom for å kolonisere Korea, var det de kristne som sto fremst og ba om uavhengighet til folket. 

I tillegg til alt dette så var kristendommen mye mer organisert enn den koreanske buddhismen.

Har Korea en religion som kun praktiseres i Korea slik som Japansk shinto-buddhisme?

Ja, det er noe som heter koreansk sjamanisme, og det har jeg ikke satt meg så veldig inn i, men du kan lese mer om der her: http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_shamanism
Én kattepus

Wolfie

15.11.2014 kl.10:13

Oi, jeg liker ikke at folk reklamerer for relgion, fordi jeg alltid er så usikker og uvitende om alle relgioner^^"

Heisann! Legg igjen en kattepus :3

free counters

Kategorier

Gamle greier

hits