Kultursjokk: Slurping og smatting

Da jeg kom hit var jeg ikke klar over hvor utrolig bråkete det er ved matbordet her i Korea, og da tenker jeg ikke på skriking eller prating, men smatting og slurping.

Etter å ha spist middag et par ganger med andre mennesker her, fant jeg fort ut at det er vanlig å smatte noe helt sinnsykt, sånn helt ut av proposjoner, og å slurpe nudler. Slurpingen har en naturlig forklaring, men er ikke så sikker på smattingen. Senest igår sto jeg i en heis der jenta bak meg spiste på noe mat, og smattet og slafset inni øret på meg. Det er liksom så uhemmet så det nesten høres ut som om at hun gjør det med vilje, men det er vel bare kultur forskjell.

Hvis du noen gang spiser middag med noen som er fra japan, korea eller kina (sikkert andre land og, men har ikke "bevis" på det) og de slurper nudlene sine, så er det fordi det er sånn nudler skal spises. Det er ikke frekt, men en måte å smake "hele" retten på. Grunnen til at man slurper er fordi den er varm og man vil spise nudlene mens de fremdeles er supervarme fordi da får man med seg all smaken (noe med oljebaserte nudler og at det må være kokvarmt når det spises) og da blir det en del slurpelyder.

Her er en video av noen japanere som slurper i seg nudlene sine. De forklarer også litt bedre enn meg hvorfor de slurper, og at det ikke er frekt.

Det med smattingen har jeg ikke noen "beviser" på om er av gode grunner eller bare dårlige manerer, jeg syns ihvertfall det er uapetittelig å høre på :-P Men det er min nord-europeiske mening mot et helt land.

Her om dagen snakket jeg på skype med en venn fra norge, og jeg måtte ha meg noe mat, så jeg laget med cup-ramyeon mens jeg snakket med vennen min. Da jeg hadde spist i noen minutter samtidig som vi hadde en samtale gående, så sa han til meg "det der må du gjøre med vilje. den slurpinga" og jeg tenkte jo at hæ det er jo helt naturlig.

tror nok aldri jeg kommer til å legge fra meg slurpinga når det gjelder nudler. Hvis jeg allikevel spiser nudler kan det umulig være særlig høytidelig selskap jeg er i (sorry mats), så da får man tåle slurping hahha. omnomnom. fungerer omtrent som å støvsuge nudlene med munnen. 

 

Én kattepus

Wolfie

31.10.2014 kl.16:34

Hehe, jeg prøvde en gang men fikk ikke til uten å søle nå forferdelig^_^"

Heisann! Legg igjen en kattepus :3

free counters

Kategorier

Gamle greier

hits